Kohta 1 Tietoa henkilötietojen keräämisestä

(1)    Tässä tietosuojaselosteessa annetaan tietoa henkilötietojesi keräämisestä ja käytöstä vieraillessasi verkkosivustoillamme osoitteissa www.lappautomaatio.fi ja www.lappautomaatio.com  ja/tai www.epicsensors.fi  ja www.epicsensors.com   (”Verkkosivustot”) käyttäessäsi palveluitamme, kuten tilatessasi uutiskirjeitämme, ilmoittautuessasi järjestämiimme tapahtumiin, sekä rekrytointiprosessiemme yhteydessä ja asiakassuhteessa kanssasi. Henkilötiedoilla tarkoitetaan kaikkia sinuun viittaavia tietoja, kuten nimi, osoite, sähköpostiosoite ja tiedot palvelun käytöstä. Termejä, joita ei ole määritelty tässä tietosuojaselosteessa, käytetään siinä merkityksessä kuin ne on määritelty Verkkosivustojen käyttöehdoissa (”Ehdot”) tai sovellettavassa tietosuojalainsäädännössä, mukaan lukien EU:n yleinen tietosuoja-asetus (EU 2016/679, “GDPR”). Mikäli et halua meidän keräävän, säilyttävän, käyttävän tai jakavan henkilötietojasi tässä tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla, älä käytä Verkkosivustoja tai Palveluita.

(2)    Henkilötietojen GDPR:n 4 artiklan 7 kohdan mukainen rekisterinpitäjä on

Lapp Automaatio Oy (Business ID 1107293-1)
Martinkyläntie 52
01720 Vantaa
tel. 020 764 64
info.lappautomaatio (at) lappgroup.com

Tietosuojavastaava:
Olli Kärkkäinen
olli.karkkainen (at) lappgroup.com

Voit ottaa meihin yhteyttä postitse, puhelimitse tai sähköpostitse.  

(3)    Käsittelemme henkilötietoja jäljempänä kuvatun mukaisesti ainoastaan niihin tarkoituksiin, joihin ne on kerätty.. Kuvaamme jäljempänä yksityiskohtaisesti:

-    mitä henkilötietoja keräämme ja miten ja miksi keräämme niitä
-    kuinka käytämme henkilötietoja
-    mitä kolmansia palveluntarjoajia me käytämme ja kenelle annamme henkilötietojasi
-    mitä päätöksiä voit tehdä koskien sitä, miten keräämme, käytämme ja jaamme henkilötietojasi
-    kuinka suojelemme henkilötietojasi. 

Kohta 2 Oikeutesi

(1)    Sinulla on yhtiöömme nähden seuraavat henkilötietojasi koskevat oikeudet:

-    Oikeus saada pääsy itseäsi koskeviin henkilötietoihin
-    Oikeus pyytää tietojen oikaisemista tai poistamista
-    Oikeus pyytää käsittelyn rajoittamista
-    Oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä
-    Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen
-  Oikeus peruuttaa suostumuksesi tietojesi käsittelyyn milloin tahansa siltä osin, kuin käsittely perustuu antamaasi suostumukseen

(2)    Lisäksi voit olla yhteydessä toimivaltaiseen valvontaviranomaiseen tehdäksesi valituksen, mikäli epäilet henkilötietojesi käsittelyssä rikottavan tietosuojalainsäädäntöä, emmekä saa asiaa sovittua sovinnollisesti neuvottelemalla.

(3)    Voit tehdä valituksen sen jäsenvaltion valvontaviranomaiselle, jossa sinulla on vakituinen asuinpaikka tai työpaikka tai jossa väitetty rikkomus on tapahtunut. Toimivaltainen valvontaviranomainen Suomessa on tietosuojavaltuutettu, Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki, tietosuoja.fi/en/home.

(4)    Tämän kohdan 2 ensimmäisessä kappaleessa kuvattujen oikeuksiesi laajuus on kuvattu tarkemmin tämän tietosuojaselosteen kohdassa 6.

Kohta 3 Mitä henkilötietoja keräämme ja mihin tarkoituksiin?

I.    Automaattinen tietojen kerääminen (henkilötietojen kerääminen verkkosivuvierailuilla ja evästeiden käyttö)

(1) Jos käytät Verkkosivustojamme vain selailuun, eli et kirjaudu Verkkosivustoillemme tai muuten lähetä meille tietoja, keräämme vain henkilötietoja, jotka selaimesi lähettää palvelimellemme. Vieraillessasi Verkkosivustoillamme keräämme sinusta seuraavia Verkkosivustojemme teknisen toimivuuden kannalta välttämättömiä tietoja, jotka takaavat sivustomme vakauden ja turvallisuuden (käsittelyn oikeusperuste GDPR:n 6 artiklan 1 kohta f alakohta):

-    IP-osoite
-    Kyselyn päivämäärä ja kellonaika
-    Aikavyöhykkeen ero Greenwichin aikaan (GMT)
-    Pyynnön sisältö (määritelty sivu)
-    Pääsyn status/http-statuskoodit
-    Lähetetyt tietomäärät lähetyskohtaisesti
-    Pyynnön tekevä verkkosivusto
-    Selain
-    Käyttöjärjestelmä ja sen käyttöliittymä
-    Kieli ja selaimen ohjelmistoversio

(2) Sen lisäksi, että yllämainittuja tietoja kerätään, tietokoneellesi asetetaan evästeitä, kun käytät Verkkosivustojamme. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallentuvat kiintolevyllesi sen jälkeen, kun ne on asetettu käyttämällesi selaimelle ja jotka lähettävät evästeet asettaneelle sivustolle (eli meille) tiettyjä tietoja. Evästeet eivät voi suorittaa ohjelmia taikka siirtää koneellesi viruksia. Niiden tarkoitus on tehdä verkkovierailustasi yleisesti ottaen käyttäjäystävällisempi ja tehokkaampi.

(3) Evästeiden käyttö:

(a) Käytämme evästeitä seuraaviin tarkoituksiin (alempana olevassa taulukossa esitetyt evästeiden luokat):

Välttämättömät evästeet: Verkkosivustojen toiminnalle välttämättömät evästeet, joita ei voida poistaa käytöstä. 

Suorituskykyevästeet: Evästeet, joita käytetään määrittämään, Kuinka hyvin Verkkosivustot toimivat eri selaimissa, sekä esimerkiksi selvittämään, onko niiden latausajoissa ongelmia. Suorituskykyevästeiden avulla voimme tehdä teknisiä parannuksia Verkkosivustoihin. Suoristuskykyevästeiden avulla voimme myös saada tietoa Verkkosivustojen kävijämääristä ja suosituimmista sisällöistä ja voimme tällä perusteella mitata ja parantaa niiden suorituskykyä. Näiden evästeiden keräämää tietoa käsitellään kootusti.

Toiminnalliset evästeet: Evästeet, jotka eivät ole täysin välttämättömiä Verkkosivustojen toiminnalle, mutta tekevät niiden käytöstä helpompaa ja miellyttävämpää. Toiminnallisten evästeiden avulla Verkkosivustojen sisältöä kyetään personoimaan ja tarjoamaan laajennettuja toiminnallisuuksia käyttäjille. Toiminnallisia evästeitä voivat asettaa meidän lisäksemme myös kolmannet osapuolet, joiden palveluja käytämme Verkkosivuilla. 

Markkinointievästeet:  Evästeet, joiden avulla voimme seurata käyttäjien käyttäytymistä Verkkosivuistoilla ja näyttää sopivia tarjouksia, sekä tunnistaa käyttäjien navigointiin liittyät ongelmat. Markkinointiyhteistyötahomme voivat asettaa nämä evästeet Verkkosivuistillemme ja käyttää niitä luodakseen profiilin kiinnostuksen kohteistasi ja näyttääkseen sinulle kiinnostustesi mukaisia mainoksia muualla verkossa. 

(b) Verkkosivustoillamme käytettävät evästeet voivat olla joko omia evästeitämme tai kolmansien osapuolten evästeitä.

Omat evästeemme on asetettu yksinomaan vierailemallasi Verkkosivustollamme ja ne ovat peräisin yksinomaan meiltä. Ne tallennetaan paikallisesti tietokoneellesi ja auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun vierailet Verkkosivustollamme uudelleen. Kolmannet osapuolet eivät saa tietoja kyseisistä evästeistä, eivätkä ne välitä tietoja kolmansille osapuolille. Omien evästeidemme tarkoituksena on saada mielekästä tietoa Verkkosivustojemme käytöstä.

Kolmannen osapuolen evästeet ovat kolmannen osapuolen asettamia evästeitä.

(c)    Verkkosivustomme käyttävät seuraavanlaisia evästeitä, joiden koko ja toiminnallisuudet on ilmoitettu alla: 

-    Istuntokohtaiset evästeet (ks. kohta (d))
-    Pysyvät evästeet (ks. kohta (e)).

(d)    Istuntokohtaiset evästeet poistetaan automaattisesti, kun suljet selaimen. Istuntokohtaiset evästeet tallennetaan niin kutsuttuun istuntotunnukseen. Selaimesi eri pyyntöjä voidaan kohdistaa yhteiseen istuntoon istuntotunnuksilla. Tämä mahdollistaa koneesi tunnistamisen, kun palaat Verkkosivustoillemme. Istuntokohtaiset evästeet poistetaan, kun kirjaudut ulos tai suljet selaimen.

(e)    Pysyvät evästeet poistetaan automaattisesti tietyn ajan jälkeen riippuen käytössä olevasta evästeestä. Voit poistaa evästeet milloin tahansa selaimesi turvallisuusasetuksista.

(f)    Voit valita hyväksytkö evästeiden käytön saapuessasi Verkkosivustoillemme. Myöhemmin voit muuttaa evästeitä koskevia valintojasi [tähän kuvaus, miten valintaa muutetaan suoraan verkkosivullanne, minkä tulisi olla yhtä helppoa kuin alkup. suostumuksen antamisen/eväämisen] tai selaimesi asetuksissa. Huomautamme kuitenkin, että mikäli poistat evästeet käytöstä, et välttämättä pysty käyttämään Verkkosivustojemme kaikkia toimintoja tai Verkkosivustot eivät välttämättä toimi yhtä hyvin, kuin jos sallisit evästeiden käytön.

(4) Evästelistaus

Katso täältä evästeluettelo.

II.    Muut verkkosivuston toiminnot ja tarjonta, tietojen käytön tarkoitus

(1)    Sen lisäksi, että Verkkosivustojamme voi käyttää pelkästään tiedonhakutarkoituksiin, tarjoamme erilaisia palveluita, joita voit halutessasi käyttää. Tätä varten sinun tarvitsee yleensä ilmoittaa enemmän henkilötietojasi, joita käytämme kyseisten palveluidemme tarjoamiseen. Edellä mainittuja tietojenkäsittelyperiaatteita sovelletaan tällaisiin henkilötietoihin. 

(2)    Yllä tässä kohdassa 3 mainittujen tietojen lisäksi keräämme ja säilytämme tietoja, joita asiakkaamme syöttävät Verkkosivustoille, antavat meille muilla tavoin tai joita saamme tai syntyy palvelujemme tarjoamisen tai rekrytointiprosessiemme yhteydessä. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi:

•    yritys/organisaatio
•    ALV-numero
•    titteli
•    asema organisaatiossa
•    asiakkaan etu- ja sukunimi
•    osasto
•    osoite
•    sähköposti
•    puhelinnumero
•    faksi
•    yhteydenottoloki
•    markkinointisuostumukset ja uutiskirjeiden tilaustiedot
•    ruokavaliotiedot tapahtumiin osallistumisen yhteydessä

(3)    Käytämme näitä tietoja asiakassuhteen hallintaan (mm. viestiäksemme asiakkaille tuotteista, Palveluista ja tilauksista); tuottaaksemme ja kehittääksemme Palveluita; valvoaksemme ja analysoidaksemme Palveluiden ja Verkkosivuston käyttöä; ymmärtääksemme sinua ja preferenssejäsi parantaaksemme Palvelusta ja sen käyttämisestä saamaasi kokemusta; tarjotaksemme ja toimittaaksemme sinulle pyytämiäsi Palveluita; lähettääksemme sinulle asiaan liittyvää tietoa, mukaan lukien vahvistukset, laskut, tekniset ilmoitukset, päivitykset, turvahälytykset sekä tuki- ja hallinnolliset viestit; lähettääksemme suoramarkkinointia ja käyttäytymiseen perustuvaa markkinointia sekä uudelleenmarkkinointia; tarjotaksemme teknistä tukea ja asiakaspalvelua sekä toteuttaaksemme tutkimusta ja toteuttaaksemme analytiikkaa.

(4)    Käytämme tietoja myös Verkkosivustojemme, verkkokauppamme ja verkkonäkyvyytemme parantamiseen, mahdollisten väärinkäytösten ja petosten estämiseen tai paljastamiseen sekä sen mahdollistamiseen, että kolmannet pystyvät toteuttamaan lukuumme teknisiä, logistisia tai muita palveluita. Tietoja käytetään myös ostoskorien tai tilauspohjien tallentamiseen, jolloin ne ovat asiakkaan saatavilla mahdollista tulevaa jatkokäyttöä varten.

(5)    Käytämme näitä tietoja myös tuotteisiin liittyviin kyselyihin ja markkinointitarkoituksiin vain asiakkaan aiemmin antamalla suostumuksella tai lain sallimissa rajoissa mikäli tätä ei ole vastustettu.

Kohta 4 Miten jaamme henkilötietojasi kolmansien osapuolten kanssa?

(1)    Henkilötietoja voidaan luovuttaa kolmansille osapuolille, mikäli tätä vaaditaan sovellettavan lain, säädöksen tai toimivaltaisten viranomaisten määräyksen nojalla tai Ehtojen täytäntöön panemiseksi ja palveluidemme mahdollisen väärinkäytön tutkimiseksi. Voimme myös siirtää henkilötietojasi muille samaan konserniin kuuluville yrityksille.

(2)    Käytämme tietojesi käsittelyyn osittain ulkopuolisia palveluntarjoajia (”Henkilötietojen Käsittelijät”). Valitsemme käyttämämme palveluntarjoajat huolellisesti. Heitä sitovat henkilötietojen käsittelyä koskevat ohjeistuksemme, ja valvomme heidän toimintaansa säännöllisesti. 

(3)    Voimme lisäksi luovuttaa henkilötietojasi kolmansille tahoille myyntitapahtumia, pelien voittamista, sopimusten tekemistä tai vastaavia yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa tarjoamiamme palveluita varten. Nämä yhteistyökumppanit käsittelevät henkilötietojasi rekisterinpitäjinä oman tietosuojaselosteensa mukaisesti.

Kohta 5 Siirrämmekö henkilötietojasi EU:n tai ETA:n ulkopuolelle?

(1)    Meillä on yhteistyökumppaneita ja Henkilötietojen Käsittelijöitä eri maissa ympäri maailmaa. Sen takia me ja Henkilötietojen Käsittelijämme ja yhteistyökumppanimme saattavat siirtää henkilötietojasi sen maan ulkopuolelle, jossa käytät Palveluista, myös EU:n ja ETA:n ulkopuolisiin maihin, joiden lainsäädännössä ei taata henkilötiedoille erityistä suojaa tai joiden tietosuojaa koskeva oikeudellinen sääntely on erilaista.

(2)    Varmistamme, että tällaisille siirroille on oikeusperuste ja että Henkilötiedoille taataan riittävä suoja sovellettavan lain vaatimalla tavalla. Käytämme Euroopan komission hyväksymiä vakiolausekkeita, ja edellytämme, että vastaanottaja toteuttaa asianmukaiset tekniset ja organisatoriset tietoturvatoimenpiteet. 

(3)    Sikäli kuin Henkilötietojen Käsittelijämme tai yhteistyökumppanimme sijaitsevat Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolisissa maissa, tiedotamme sinulle tämän seurauksista tarjouksemme kuvauksessa.

Kohta 6 Oikeutesi: Kuinka saada pääsy tietoihisi sekä päivittää ja hallita niitä?

(1)    Sinulla on oikeus saada pääsy omiin henkilötietoihisi ja päivittää ja hallita niitä sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Mikäli haluat käyttää jotain alla tässä kohdassa 6 mainituista oikeuksistasi, soita tai lähetä meille sitä koskeva pyyntö sähköpostitse yllä kohdassa 1(2) annettuja yhteystietoja käyttäen.

(2)    Voimme pyytää sinua toimittamaan lisätietoja tunnistaaksemme sinut. Vastaamme pyyntöihisi 30 päivän sisällä.

(3)    Mikäli haluat tarkastaa, poistaa tai muuttaa yhteistyökumppanimme käsittelemiä henkilötietoja, pyydämme olemaan yhteydessä suoraan kyseiseen yhteistyökumppaniin.

I.    Oikeus saada pääsy tietoihin

(1)    Sinulla on oikeus saada vahvistus siitä, käsittelemmekö sinua koskevia henkilötietoja. Voit myös saada tiedon käsittelykeinoistamme sekä jäljennöksen käsiteltävistä henkilötiedoistasi. Voimme periä hallinnollisista kustannuksista kohtuullisen maksun, mikäli pyydät useampia jäljennöksiä.

II.    Oikeus tietojen oikaisemiseen

(1)    Sinulla on oikeus vaatia, että oikaisemme sinua koskevat epätarkat ja virheelliset henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä. Voimme täydentää puutteelliset tietosi, mikäli toimitat meille lisätietoja tai -selvityksen.

III.    Oikeus tietojen poistamiseen

(1)    Mikäli et enää halua, että käsittelemme henkilötietojasi aktiivisesti, voit pyytää meitä poistamaan henkilötietojasi, jos

(i)    henkilötietojasi ei enää tarvita niitä kohdassa 3 määriteltyjä tarkoituksia varten, joita varten ne kerättiin tai joita varten niitä muutoin käsiteltiin

(ii)     perut kohdan 7(1) mukaisen suostumuksesi

(iii)    vastustat käsittelyä eikä käsittelylle ole olemassa perusteltua syytä

(iv)    henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti tai

(v)     henkilötiedot on poistettava sovellettavan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.

IV.    Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

(1)    Sinulla on oikeus siihen, että rajoitamme käsittelyä, jos kyseessä on jokin seuraavista:

(i)    kiistät henkilötietojen paikkansapitävyyden, jolloin käsittelyä rajoitetaan ajaksi, jonka kuluessa voimme varmistaa Henkilötietojen paikkansapitävyyden

(ii)    käsittely on lainvastaista ja vastustat Henkilötietojen poistamista ja vaadit sen sijaan niiden käytön rajoittamista

(iii)    emme enää tarvitse henkilötietoja käsittelyn tarkoituksiin, mutta meidän tarvitsee säilyttää tietojasi oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tai

(iv)    olet vastustanut käsittelyä kohdan 6.VII mukaisesti ja olemme todentaneet, syrjäyttävätkö oikeutetut perusteemme sinun oikeutesi ja vapautesi.

V.    Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

(1)    Sinulla on oikeus saada sinua koskevat Henkilötiedot, jotka olet toimittanut meille (esimerkiksi tekemällä ostoksen tai antamalla sähköpostiosoitteesi suoramarkkinointitarkoituksiin), jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa. Sinulla on oikeus siirrättää tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, jos

(i)     käsittely perustuu suostumukseen tai sopimukseen ja

(ii)    käsittely suoritetaan automaattisesti.

VI.    Oikeus vastustaa käsittelyä

(1)    Sinulla on oikeus milloin tahansa vastustaa henkilökohtaiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella henkilötietojesi käsittelyä, joka perustuu tämän selosteen kohdassa 7(4) määriteltyyn oikeutettuun etuun, kuten profilointiin.

(2)    Emme jatka henkilötietojesi käsittelyä, ellemme voi osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää sinun etusi, oikeutesi ja vapautesi.

(3)    Vastustamisen tapauksessa pyydämme perustelemaan, miksi emme saa käsitellä henkilötietojasi tavanomaiseen tapaan. Mikäli esität vastustamiselle perustellut syyt, perehdymme asiaan ja joko muutamme tietojen käsittelyä tai lopetamme sen taikka ilmoitamme sinulle huomattavan tärkeän ja perustellun syyn käsittelyn jatkamiselle. 

(4)    Sinulla on oikeus milloin tahansa vastustaa suoramarkkinointia ja henkilötietojen käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin. Tällaisen käsittelyn vastustamista ei tarvitse perustella.

VII.    Oikeus peruuttaa suostumus

(1)  Silloin, kun henkilötietojen käsittely perustuu antamaasi suostumukseen, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi tietojesi käsittelyyn milloin tahansa ilmoittamalla siitä meille. Suostumuksen peruutuksen seurauksena lopetamme henkilötietojesi käsittelyn. Huomaathan, että suostumuksen peruuttamisella ei ole vaikutusta suostumuksen perusteella ennen sen perusteella suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen. 

Kohta 7 Mikä on käsittelyn oikeusperuste?

(1)    Antamasi suostumus (GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan a alakohta) on oikeusperusteena käsittelylle, jota varten meidän tarvitsee hankkia suostumus erityisiin käsittelytarkoituksiin, erityisesti uutiskirjeiden lähettämiseen ja tiettyjen evästeiden käyttöön.

(2)    Mikäli sellaisen sopimuksen noudattaminen, jossa rekisteröity on osapuolena, vaatii henkilötietojen käsittelyä, tietojen käsittely perustuu sopimuksen toimeenpanoon (GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan b alakohtaan).  Tästä on kyse esimerkiksi jos käsittelyä tarvitaan tavaroiden, palveluidemme tai palautuspalveluidemme toimittamiseen. Sama oikeusperuste koskee myös käsittelyä, jota tarvitaan sopimusta edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi, esim. tuotteitamme ja palveluitamme koskevien kyselyiden tapauksessa. 

(3)    Mikäli yhtiömme on käsiteltävä henkilötietoja lakisääteisen velvoitteemme noudattamiseksi, esim. veroon liittyvien velvoitteiden noudattamiseksi, käsittely perustuu GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan c alakohtaan.

(4)    Käsittely voi lopulta perustua GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohtaan (rekisterinpitäjän tai kolmannen osapuolen oikeutettu etu).  Käsittely, jota yllä kohdissa 7(1)–(3) mainitut oikeusperusteet eivät kata, perustuvat tälle oikeusperusteelle, jos käsittely on tarpeen yhtiömme tai kolmannen tahon oikeutettujen etujen suojelemiseksi edellyttäen, että rekisteröidyn edut tai perusoikeudet ja -vapaudet eivät syrjäytä niitä. Oikeutetun edun katsotaan olevan olemassa, jos rekisteröity on asiakkaamme. Voimme esimerkiksi kehittää, tarkkailla ja analysoida palveluitamme sekä lähettää sinulle viestejä ja markkinointia oikeutettujen etujemme perusteella. Mikäli henkilötietojen käsittelyä tapahtuu GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan perusteella, oikeutettu etumme on liiketoiminnan harjoittaminen.

(5)    Voit ottaa meihin yhteyttä kohdassa 1 annettuja yhteystietoja käyttäen, jos katsot, että sinun etusi tai perusoikeutesi ja vapautesi syrjäyttävät oikeutetut etumme ja edellyttävät henkilötietojesi suojaamista.

Kohta 8 Yhteydenottolomakkeet ja sähköpostiyhteydenotot

(1)    Verkkosivustoillamme on sähköiseen yhteydenottoon tarkoitettuja yhteydenottolomakkeita. Mikäli käyttäjä hyödyntää niitä, tekstikenttä syötetty tieto kulkeutuu meille ja tallentuu. Tällaisia tietoja ovat:
titteli, etunimi, sukunimi, yritys, osasto, asiakasnumero, osoite (katuosoite, postinumero, kaupunki, maa), sähköpostiosoite, faksi, puhelinnumero, aihe ja viesti.

(2)    Kun viesti lähetetään, tallentuvat myös käyttäjän IP-osoite ja lähettämisen päivämäärä ja kellonaika.

(3)    Voit vaihtoehtoisesti olla meihin yhteydessä sähköpostitse ilmoitettuun osoitteeseen. Tällöin käyttäjän sähköpostitse lähetetyt henkilötiedot tallennetaan.

(4)    Tässä yhteydessä tietoja ei siirretä kolmansille osapuolille. Tietoja käytetään ainoastaan keskustelun käsittelyyn.

(5)    Tiedot poistetaan, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne kerättiin. Yhteydenottolomakkeen tekstikenttään syötetyn ja sähköpostitse lähetetyn henkilötiedon tapauksessa tämä tapahtuu, kun kyseinen keskustelu käyttäjän kanssa on käyty loppuun. Keskustelu päättyy, kun asia voidaan katsoa lopullisesti selvitetyksi.

(6)    Muut lähetysprosessin aikana kerätyt henkilötiedot poistetaan viimeistään seitsemän päivän kuluttua.

Kohta 9 Uutiskirje

(1)    Mikäli asiakas haluaa vastaanottaa Verkkosivustoilla tarjotun uutiskirjeen, tarvitsemme asiakkaan sähköpostiosoitteen ja tiedon siitä, että kyseisen sähköpostiosoitteen omistaja hyväksyy uutiskirjeen saamisen (kaksinkertainen suostumusmenettely (opt-in)).

(2)    Tilatessasi uutiskirjeen tallennamme myös tietokoneesi Internet-palveluntarjoajan toimittaman IP-osoitteen tilaushetkellä sekä päivämäärän ja kellonajan.  Näiden tietojen säilyttäminen on tarpeen rekisteröidyn sähköpostin mahdollisen väärinkäytön myöhemmän jäljittämisen mahdollistamiseksi. Näin parannetaan myös tietojen käsittelystä vastaavan tahon oikeusvarmuutta.

(3)    Uutiskirjeen tilaamisen puitteissa kerättyjä henkilötietoja käytetään ainoastaan uutiskirjeemme lähettämiseen. Uutiskirjeen tilaajille saatetaan ilmoittaa sähköpostitse tarjottujen uutiskirjeiden tai teknisiin muutoksiin liittyvistä seikoista, mikäli tämä on tarpeen uutiskirjeen tilauksen tai uutiskirjepalvelun järjestämisen kannalta.

(4)    Rekisteröidyt voivat peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin vain.  Mitä tulee uutiskirjeiden lähettämiseen, henkilöt voivat vastaavasti milloin tahansa peruuttaa suostumuksensa henkilötietojen säilyttämiselle käyttämällä uutiskirjeessä olevaa asianmukaista linkkiä.

Kohta 10 Google Analytics

(1)    Käytämme Google Analytics -ohjelmaa, joka on Google Inc.:n (”Google”) tarjoama verkkoanalyysipalvelu. Google Analytics käyttää menetelmiä, joiden avulla voimme analysoida, miten käytät Verkkosivustoamme, esimerkiksi evästeitä (lisätietoja evästeistä yllä kohdassa 3). Google käyttää Verkkosivustomme ja palveluidemme käytön seuraamiseen ja tarkasteluun kerättyjä henkilötietoja tehdäkseen raportteja sen toiminnasta ja jakaakseen ne muiden Google-palveluiden kanssa.

(2)    Google voi käyttää kerättyjä Henkilötietoja kontekstoidakseen ja personoidakseen oman mainontaverkostonsa mainoksia. Google käsittelee suorittamastasi Verkkosivustomme käytöstä syntyviä tietoja EU:n ja ETA:n ulkopuolella.

(3)    Voit estää Googlea hankkimasta suorittamaasi Verkkosivustomme käyttöä koskevia tietoja (ml. IP-osoitteesi) sekä Googlen suorittaman tietojen käsittelyn lataamalla ja asentamalla selaimeesi Google Analyticsin käytön estävän lisäosan.

Kohta 11 Kuinka kauan säilytämme henkilötietoja?

(1)    Emme säilytä henkilötietojasi pidempään kuin on tarpeen henkilötietojen käsittelyn määritellyn tarkoituksen tai lakisääteisten velvoitteiden kannalta. Ellei toisin ilmoiteta, säilytysajan määrittelemisessä määräävä kriteeri on asianmukainen lakimääräinen säilytysjakso. Tiedot poistetaan tällaisen ajan päättymisen jälkeen edellyttäen, että niitä ei enää tarvita sopimuksen suorittamiseen tai tekemiseen.

(2)    Mikäli olet antanut suostumuksesi sähköiselle suoramarkkinoinnille, käsittelemme henkilötietojasi ja lähetämme sinulle markkinointia, kunnes peruutat suostumuksesi.

Kohta 12 Henkilötietojen toimittamista koskevat lailliset ja sopimusperusteiset säännökset

(1)    Henkilötietojen toimittamisesta määrätään osin laissa (esim. verolainsäädäntö) ja osin sopimusjärjestelyillä (esim. sopimuspuolta koskevat lausunnot). Sopimusta tehdessään rekisteröityjen on joskus tarpeen antaa meille henkilötietojaan, joita meidän saattaa myöhemmin olla tarpeen käsitellä. Rekisteröity voi esimerkiksi olla velvollinen antamaan henkilötietojaan meille, kun teemme hänen kanssaan sopimuksen.  Henkilötietojen toimittamatta jättämisen seurauksena on, että rekisteröidyn kanssa ei voida tehdä sopimusta.  Rekisteröityjen tulee ottaa yhteyttä työntekijäämme ennen henkilötietojen saattamista saataville. Työntekijämme ilmoittaa rekisteröidylle kussakin yksittäisessä tilanteessa, mikäli henkilötietojen antamisesta on määrätty laissa tai sopimuksessa tai sitä vaaditaan sopimuksen tekemiseen. Hän myös tiedottaa mahdollisista henkilötietojen antamista koskevista velvollisuuksista sekä antamatta jättämisen mahdollisista seurauksista. 

Henkilötietojen luovuttaminen sähköistä suoramarkkinointia varten, uutiskirjeen tilaamiseksi ja ei-valttämättömien evästeiden käyttöön on aina vapaaehtoista, eikä suostumuksen antamatta jättämisellä tai myöhemmällä peruuttamisella ole rekisteröidylle muita seuraamuksia, kuin että henkilötietojen käsittely näihin tarkoituksiin lopetetaan. 

Kohta 13 Automaattinen päätöksenteko

(1)    Tietoja ei käytetä automaattiseen päätöksentekoon tai profilointiin.

Kohta 14 Tietojesi turvallisuus

(1)    Toteutamme teknisiä ja organisatorisia turvatoimia varjellaksemme henkilötietojesi turvallisuutta sekä verkossa että sen ulkopuolella. Toteutamme toimenpiteitä varmistaaksemme henkilötietojesi turvallisen sekä tämän tietosuojaselosteen ja sovellettavien lakien mukaisen käsittelyn. Nämä toimenpiteet vaihtelevat tietojesi arkaluonteisuuden mukaan. Henkilötietoja käsittelevät ainoastaan henkilöt, jotka tarvitsevat pääsyn niihin työtehtäviensä toteuttamiseksi. Henkilötietoja säilytetään salasanasuojauksen takana. Yrityksellämme on myös selkeät menettelyohjeistukset, joilla tietoja suojataan. 

(2)    Huomaa, että teknologian nykytilan valossa täyttä tietoturvallisuutta ei pystytä takaamaan internetissä tapahtuville tiedonsiirroille. Teemme parhaamme varmistaaksemme, että asiakkaidemme meille lähettämät tiedot ovat turvassa. Rekisteröidyt voivat kuitenkin myös toimittaa tietonsa meille myös vaihtoehtoisilla, tietoturvallisemmiksi katsotuilla tavoilla, kuten puhelimitse.

Uutiset

Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen.

Tämän vuoksi pistämme ovet säppiin kesäperjantaisin tuntia aikaisemmin. 
Lapp Automaation myyntitoimistot Vantaa, Tampere, Turku ja Oulu palvelevat
kesäperjantais...

Lue lisää

3.11.2021 alkaen Lapp Automaatio on ISO 14001 sertifioitu. Lue miten se vaikuttaa toimintaamme nyt ja tulevaisuudessa.

- Vastuullisuus on luonnollinen osa liiketoimintaamme ja haluamme painottaa...

Lue lisää

Krister Karlsson on nimitetty Lapp Automaation toimitusjohtajaksi ja hallituksen jäseneksi 1.10.2021 alkaen. Krister toimii LAPP konsernissa myös Pohjoismaisen Nordic Klusterin johtajana, sekä Ruotsin...

Lue lisää
Uutisarkisto

Yhteydenotto

Yhteydenottolomake

Yhteydenotto