Auser hyödyntää LAPP Automaation kotimaista asiantuntemusta teollisuuden lämpötilamittauksissa

case-auser

Vuonna 1993 perustettu, kotkalainen Auser on toiminut yhteistyössä LAPP Automaation kanssa käytännössä alusta lähtien. Teollisuuden sähkö-, pneumatiikka- ja automaatiolaitteiden asiantuntijaksi profiloitunut Auser on erityisen vahva osaaja lämpötilamittauksessa ja siihen liittyvissä komponenteissa, jotka se hankkii LAPP Automaatiolta. 

Auser palvelee kaikkia teollisuudenaloja ja toimii valtakunnallisesti, vaikka kymenlaaksolaisena yrityksenä sillä onkin vankempi kokemus paperi- ja selluteollisuuden instrumentoinnista. 

”Historialliset syyt ovat ohjanneet toimintaamme. Kymenlaaksossa paperiteollisuus on ollut suurin asiakaskuntamme. Nyt ei näytä tulevaisuus sillä saralla hyvältä, ja sen vuoksi mekin olemme hakeneet uutta asiakaskuntaa korvaamaan poistuvia asiakassuhteita. Pystymme jalostamaan osaamisemme muille teollisuudenaloille”, sanoo Auserin Kai Mussalo

Pitkissäkin kumppanuussuhteissa tapahtuu aika ajoin henkilöstömuutoksia, jotka on huomioitava tiedon jakamisessa.

”Ihmiset vaihtuvat joskus pakosti, kun ikää tulee. Kun edeltävä kollegani jäi eläkkeelle, siirtyi vastuulleni paljon asiakkaita, joilla on käytössään LAPP Automaation tuotteita. Heidän lämpötilamittaukseensa liittyvät tuotteet olivat minulle tuttuja jo edellisen työpaikkani kautta, joten niihin oli helppo luottaa”, Mussalo toteaa.

”Meillä on ollut Auserin kanssa pitkä yhteistyö ja pitkiä henkilösuhteita. Olemme onnistuneet siirtämään osaamista Auserin väelle sitä mukaa kun uutuuksia on tullut. Tämä on aidosti syvä kumppanuussuhde, jonka ansiosta loppuasiakas voi olla varma, että he saavat oikeanlaisia laitteita käyttöönsä”, LAPP Automaation liiketoiminnan kehityspäällikkö Martti Peitsara sanoo. 

Peitsara on oppinut luottamaan Auserin ammattitaitoon, joka näkyy erityisesti erikoisolosuhteisiin räätälöitävien tuotteiden kohdalla. 

”He erottuvat kilpailijoistaan eri teollisuudenalojen tarpeista ja prosesseista kertyneellä asiantuntemuksellaan ja kokemuksellaan. Juuret ovat niin syvällä toimialassa. He osaavat tehdä laitteiden määrittelyt omatoimisesti”, Peitsara sanoo. 

Kotimaisuudella on merkitystä

LAPP Automaation suomalaisuus sujuvoittaa Mussalon mukaan yhteistyötä merkittävästi. 

”Se, että käymme keskustelut suomeksi, helpottaa elämää huomattavasti. Puhumme suunnilleen samaa kieltä, vaikka allekirjoittanut onkin Kymenlaaksosta kotoisin”, Mussalo toteaa. 

Valmistuslinjan sijainti Suomessa on toiminut silmienavaajana. Mussalo on käynyt asiakkaidensa kanssa paikan päällä seuraamassa, miten EPIC® SENSORS lämpötila-antureita valmistetaan. 

”Se on auttanut ymmärtämään, miksi LAPP Automaation anturit eivät ole halpatuotteita. Niiden suunnitteluun ja valmistamiseen on käytetty aikaa ja ammattitaitoa. Lämpötila-antureiden ja niihin liittyvien komponenttien käyttöolosuhteet ovat kovat, ei halvat laitteet siellä kestäisikään”, Mussalo sanoo.

”Sinänsä asiakkaamme eivät vaadi päästä näkemään valmistusta, mutta kyllähän se on monille teknisesti kiinnostavaa tietää, miten tuotteita valmistetaan. Se on myös vaihtelua toimisto-olosuhteille”, Mussalo jatkaa. 

Yhteistä tuotekehitystä asiakkaiden hyväksi

Auserin asiakaskunta toimii teollisuuden eri toimialoilla ja anturit joutuvat usein erittäin koviin olosuhteisiin. Joskus olosuhteet ovat niin ankarat, ettei täydellistä ratkaisua suoraan löydy, ja tällöin Auser tukee LAPP Automaation asiantuntijoita tuotekehityksessä. 

”Oli se sitten puun- tai öljynjalostusta, niin ne olosuhteet ovat himpun verran erilaisia verrattuna lämpötilanmittaukseen esimerkiksi ulkomittarilla. Välillä joudumme selvittämään, millainen tuote voisi ne olosuhteet kestää ja aina sellaista ei ole vielä keksittykään”, Mussalo sanoo. 

Peitsara kertoo yhteistyössä tapahtuneesta tuotekehityksestä konkreettisen esimerkin, joka alleviivaa, miten tehokas yhteistyö toimii kahteen suuntaan. 

”Auser on kehittänyt tavarantoimittajamme Werman yhdistelmähälyttimeen rosterisen kiinnitysjalan, jonka avulla se voidaan kiinnittää käytännössä mihin vaan ja on helppo asentaa. Se on heidän omaa tuotekehitystään jo valmiille tuotteelle. Nyt ostamme heiltä sitä kiinnitysjalkaa”, Peitsara sanoo.

Sekä Mussalo että Peitsara pohtivat, voisiko yhteistyötä laajentaa nykyisestään. 

”Toivottavasti yhteistyömme laajenee tulevaisuudessa. Toistaiseksi olemme toimittaneet enimmäkseen lämpötilamittauksen komponentteja. Tuotevalikoimassamme olisi potentiaalia paljon enempäänkin”, Peitsara arvioi.