Ei vain komponentteja – laajensimme kalibrointipalvelujamme

LAPP-kalibrointipalvelu-slider-2

Olemme jo aiemminkin tarjonneet kalibrointipalvelua, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. 

Kalibroinnin valmistelua

Kalibroinnin valmistelua

Vuonna 1995 EPIC® SENSORS lämpötila-antureiden valmistuksen aloittanut LAPP Automaatio on hiljattain tehnyt merkittävän investoinnin kalibrointipalveluihin. 

Lämpötila-anturit ovat tärkeitä laitteita monissa teollisuuden sovelluksissa, joissa lämpötilan tarkka mittaaminen on välttämätöntä. Lämpötila-anturin täytyy olla luotettava, joten se pitää kalibroida säännöllisesti, jotta sen tarkkuus on riittävällä tasolla.

”Kapasiteettimme on moninkertaistunut uusien öljyhauteilla toimivien kalibrointilaitteiden ansiosta. Voimme kalibroida niiden avulla kaikkein pienimmätkin anturit, mikä ei aiemmin ollut mahdollista”, sanoo kalibrointipalveluista vastaava tuotepäällikkö Markus Saarela. 

LAPP Automaatio tunnetaan hyvin lämpötila-anturien valmistajana, mutta valmistuksen ulkopuolinen palveluvalikoima on myös laaja. Saatavilla on muun muassa asennuspalveluja, tuotteiden ohjelmointia ja materiaalisertifikaatteja. 

”Palvelu lähtee liikkeelle jo tuotteen valinnasta tai suunnittelusta asiakkaan toiveiden mukaan. Se on vähän kuin tehdasuuden auton tilaamista: minkä värisen ja millä ominaisuuksilla haluat. Anturin kohdalla esimerkiksi käyttöympäristö on merkittävä tekijä”, Saarela sanoo. 

Kalibroinnilla on väliä

Kalibroinnissa todetaan anturin antamien lukemien mahdollinen poikkeama. Kalibrointi varmistaa, että anturit ovat tarkkoja ja luotettavia, ja että niiden mittaustulokset ovat yhtenäisiä muiden antureiden kanssa. 

”Kalibrointi voi olla lakisääteinen vaatimus tietyissä sovelluksissa, kuten lääke- tai elintarviketeollisuudessa. Nyt meiltä saa suoraan asiakkaan vaatimusten mukaan kalibroituja laitteita, mikä on merkittävä etu asiakkaille, sillä laitteet ovat heti valmiita asennukseen. Antureita ei osteta odottamaan kalibrointia”, Saarela sanoo. 

Kalibrointilaitteista on LAPP Automaatiolle iloa myös oman laadun tarkkailussa. 

”Tietyissä tilanteissa anturin täytyy olla erittäin tarkka, ja laitteemme ovatkin tunnettuja tarkkuudestaan. Teollisuudessa käytettäviä lämpötila-antureita ei voi verrata esimerkiksi kodin ilmalämpöpumppuun, vaikka niissäkin on tarkat säädöt, sillä ilmalämpöpumppujen mittavirheillä ei ole suurta merkitystä”, Saarela huomauttaa.

Sen sijaan prosessiteollisuudessa mittaustarkkuudella voi olla todella suuri merkitys. Pysyminen tarkkojen lämpötilarajojen sisällä voi vaikuttaa suoraan tuotantomääriin ja sitä kautta tuottoon.

”Pystymme kalibroimaan anturit välille -40–660 C astetta. Jos vaatimus on tämän haarukan ulkopuolella, ostamme kalibrointipalvelun yhteistyökumppaniltamme. Myös tietyissä tilanteissa vaadittavat sertifikaattikalibroinnit vaativat kolmannen osapuolen mukanaolon”, Saarela sanoo. 

Asiakkaita ympäri Suomen ja maailman

LAPP Automaation valmistamia EPIC® SENSORS lämpötila-antureita on lähtenyt Suomesta eri puolille maailmaa, muun muassa Alaskassa sijaitsevaan kalastajakylään, jossa kalojen säilytystä vahditaan lämpötila-antureilla. 

”Yleisimmät asiakkaamme ovat kotimaisia prosessiteollisuuden tai sähkömoottorivalmistuksen toimijoita sekä öljynjalostamot. Yksittäisistä kohteista Metsä Fibren uudelle tehtaalle meni suuri määrä mittalaitteita. Samalla kuitenkin meiltä menee säännöllisesti antureita Norjan kalastusaluksille”, Saarela toteaa.