LAPP kasvattaa oman ikimetsän Suomen Lappiin

LAPP-primeval-forest

LAPP-konserni on tunnettu vastuullisuudestaan. Suomalaiset LAPP-yritykset halusivat osaltaan vaikuttaa yhteiskuntaan kasvattamalla oman LAPP-ikimetsän Ylitornion kuntaan, Suomen Lappiin. Yhteistyökumppaniksi valikoitui SunSilva Oy. SunSilva Oy on Taivalkoskelta toimiva perheyritys, jonka toimialana on erikokoisten luontotekojen tuottaminen. Metsän kasvatus aloitetaan kesän 2023 istutuksin.

Yhdessä kasvatettu metsä on merkityksellinen jokaiselle työntekijälle

- Meille tämä projekti on tärkeä osa vastuullisuutta. Ikimetsä Suomen Lapissa oli meille luonnollinen valinta, onhan paikka jokaiselle Suomalaiselle läheinen. Metsää kasvatetaan erilaisin sisäisin aktiviteetein niin, että jokainen henkilöstöstämme voi ylpeänä sanoa osallistuneensa metsän kasvattamiseen. Ja jatkossa haluamme myös osallistaa asiakkaamme mukaan projektiin. Ensimmäisenä vuonna meillä on tavoitteena istuttaa 1000 puuta erilaisin aktiviteetein yhtiöissämme, Paula Lindelöf, Marketing Manager kertoo.

- Ensimmäisenä haastoimme koko LAPP Nordic klusterin osallistumaan ikimetsän istuttamiseen ja odotamme innolla montako puuta saamme yhdessä kasvatettua.

Ikimetsä torjuu osaltaan luontokatoa

#Ikimetsä on SunSilvan eri metsityspohjista arvokkain hanke. #Ikimetsä-hankkeessa istutettu metsä suojellaan heti taimettumisen jälkeen, joten istutettuja puita ei siis koskaan tulla kaatamaan metsätalouden käyttöön! LAPP-ikimetsä tarjoaa jatkossa suojaisan paikan metsän eläimille, sekä on osaltaan torjumassa luontokatoa ja ilmastonmuutosta. Jokaisella puulla on merkitystä!  

SunSilva Oy kotisivut