Ex db / Ex tb -lämpötila-anturit

Ex db / Ex tb -rakenteiset lämpötila-anturit

Ex db - räjähdyspaineen kestävä, kaasutilaluokkaan 1 tai 2
Ex tb - pölysuojainen kotelointi, pölytiloihin.

 • ATEX- ja IECEx-hyväksytyt, Ex db -rakenteiset EPIC® SENSORS -lämpötila-anturit soveltuvat tilaluokkiin 1, 2, 21 ja 22.
 • Tuotteiden ATEX-merkintä on Ex II 2G Ex db IIC T6/T5 Gb, Ex II 2D Ex tb IIIC T80/T95°C Db.
 • Tuotteiden IECEx-merkintä on Ex db IIC T6/T5 Gb, Ex tb IIIC T80/T95°C Db.
 • Lämpötila-anturi koostuu vaihdettavasta, erityisesti Ex db -rakenteeseen sovitetusta Pt100- tai termoparianturielementistä (vakiorakenteinen elementti ei sovellu käytettäväksi Ex db -rakenteessa), Ex db -rakenteisesta kytkentäkopasta (alumiini tai ruostumaton teräs) ja mahdollisesti lämpötilalähettimestä (esim. tyypit PR5331A, PR5332A, PR5335A, PR5337A, PR5350A, PR5437A, PR5331D, PR5332D, PR5335D, PR5337D, PR5350B, PR5437D sekä useita muita erilaisia lähettimiä). Kotelointi on pölysuojainen (Ex tb).
 • Mittauspiiri voidaan tuoda turvalliselle alueelle vakiolaitteeseen (ei ATEX/IECEx-vaatimusta)
 • Ex db -tuotteelle luodaan toimituksen yhteydessä tuotelehti, jossa on mittapiirros, maininta maksimilämpötilasta, materiaalitiedot ja kytkentätiedot. Tuotelehden allekirjoittamaton kopio ei kelpaa loppudokumentiksi. Hyväksytyn anturin mukana toimitetaan pätevä allekirjoitettu dokumentti ja vaatimustenmukaisuusvakuutus.

ATEX

 • Lapp Automaatio Oy:lle on myönnetty EU:n direktiivin 2014/34/EU mukainen ATEX-laatusertifikaatti EESF 18 ATEX Q 006. Sertifikaatin myöntäjä on Eurofins Expert Services Oy*. Sertifikaatti antaa oikeuden räjähdysvaarallisiin tiloihin asennettavaksi tarkoitettujen, Ex d, Ex e, Ex i, Ex m ja Ex t -rakenteisten lämpötila-anturien valmistukseen. Lue laatusertifikaattikopio alla.
 • Tarvittaessa sertifikaatin omaavia anturityyppejä kokoonpanemme tuotesertifikaatin EESF 18 ATEX 052X mukaisesti Ex II 2G Ex db IIC T6/T5 Gb, Ex II 2D Ex tb IIIC T80/T95°C Db -merkittyjä antureita. Lue tuotesertifikaattikopio alla.

IECEx

 • Lapp Automaatio Oy Oy:n valmistus on IECEx-laatuarvioitu standardin EN ISO/IEC 80079-34 mukaiseksi, laatuarviointiraportti FI/EESF/QAR18.0004. Arvioinnin tekijä on Eurofins Expert Services Oy*. Raportti antaa oikeuden räjähdysvaarallisiin tiloihin asennettavaksi tarkoitettujen, Ex d, Ex e, Ex i, Ex m ja Ex t -rakenteisten lämpötila-anturien valmistamiseen ja niiden IECEx-hyväksyttämiseen. IECEx-laatuarviontiraportti löytyy IECEx-tietokannasta, linkki alla.
 • Tarvittaessa IECEx-tuotesertifikaatin omaavia anturityyppejä kokoonpanemme tuotesertifikaatin IECEx EESF 20.0034X mukaisesti Ex db IIC T6/T5 Gb, Ex tb IIIC T80/T95°C Db -merkittyjä antureita. Lue tuotesertifikaattikopio alla.

*HUOM! Nimi on muuttunut 1.4.2022: Eurofins Electric & Electronics Finland Oy

EAC

 • Valmistamamme Ex-lämpötila-anturit ovat EAC-sertifikaatin mukaisesti hyväksyttyjä käytettäviksi Euraasian tulliliiton alueella (EAC; Venäjän Federaatio, Valko-Venäjä ja Kazakstan). Lue sertifikaattikopio alla. 

Downloads: 
Ex-tilojen merkinnät - Katso yhdellä silmäyksellä kaikki merkinnät julisteestamme.

EESF 18 ATEX Q 006 on valmistajan ATEX-laatusertifikaatti (QAN), joka oikeuttaa valmistamaan Ex d, Ex e, Ex i, Ex m ja Ex t -rakenteisia lämpötila-antureita.

EESF 18 ATEX 052X on yhteinen ATEX-tuotesertifikaatti Ex db -rakenteisella kytkentäkopalla toteutetuille RTD- ja termoelementtilämpötila-antureille. Anturityypit on esitetty tarkemmin sertifikaatissa. Anturit voivat olla varustettuna keraamisella kytkentäpalalla tai kytkentäkoteloon asennetulla lähettimellä. 

FI/EESF/QAR18.0004 (linkki IECEx-verkkosivulle) on valmistajan IECEx-laatuarviointiraportti (QAR), joka oikeuttaa valmistamaan Ex d, Ex e, Ex i, Ex m ja Ex t -rakenteisia lämpötila-antureita ja hakemaan niille IECEx-tuotesertifikaatteja.

IECEx EESF 20.0034X on IECEx-tuotesertifikaatti Ex db -rakenteisella kytkentäkopalla toteutetuille RTD- ja termoelementtilämpötila-antureille. Anturityypit on esitetty tarkemmin sertifikaatissa. Anturit voivat olla varustettuna keraamisella kytkentäpalalla tai kytkentäkoteloon asennetulla lähettimellä. 

EAEHS_RU_C-FI.AA71.B.00130-19 on Ex-anturiemme - myös Ex d rakenne - EAC-hyväksyntä, jonka mukaan ne ovat hyväksyttyjä käytettäviksi Euraasian tulliliiton alueella (EAC; Venäjän Federaatio, Valko-Venäjä ja Kazakstan).

dsex-2