Lapp Automaatio toimitti kotimaista laatua Metsä Fibren biotuotetehtaaseen Kemiin

MetsaFibreKemi

Lapp Automaatio on toimittanut lämpötilainstrumentoinnin Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren uuteen Kemin biotuotetehtaaseen. Valmistuessaan tämä huippumoderni tehdas on pohjoisen pallonpuoliskon tehokkain puuta jalostava laitos.

Kemin tehdasalueella, Pajusaaressa ja Sahansaaressa, sijaitseva Metsä Fibren moderni biotuotetehdas käynnistetään vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä. Biotuotetehdas tuottaa Metsä-tuotemerkin havu- ja koivusellua 1,5 miljoonaa tonnia vuodessa kartongin, pehmo- ja painopaperin sekä erikoistuotteiden raaka-aineeksi.

Kyseessä on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, arvoltaan 2,02 miljardia euroa. Ympäristö-, energia- ja materiaalitehokas tehdas toimii täysin ilman fossiilisia polttoaineita.

Tehdas tulee työllistämään koko suorassa arvoketjussaan Suomessa noin 2 500 henkilöä, joista uusia on noin 1 500. Kemin biotuotetehdas lisää Suomen viennin arvoa puolella miljardilla eurolla vuosittain ja positiivinen tulovaikutus Suomeen on samoin puoli miljardia euroa vuosittain.

Lapp Automaatio on toimittanut Metsä Fibren tehtaaseen kotimaiset EPIC® SENSORS -lämpötila-anturit, suojataskut sekä PR electronicsin lämpötilalähettimet.

Kemin biotuotetehtaan kaltaisessa laitoksessa on ratkaisevan tärkeää, että kaikissa prosessin vaiheissa on oikea lämpötila. Siksi laitokseen vaaditaan luotettavat ja laadukkaat lämpötilainstrumentit.

Kotimaisuus ja joustavuus valtteina

”Kotimaisuus ja erittäin joustava toiminta ratkaisivat Lapp Automaation valinnan instrumentoinnin toimittajaksi”, sanoo Metsä Fibren instrumentoinnin projekti-insinööri Ari Länsikallio.

Länsikallio kiittelee hyvää yhteistyötä ja Lapp Automaation nopeaa toimintaa.

”Viesteihin on vastattu erittäin lyhyellä viiveellä. Kaikki on tapahtunut aikataulussa ja olemme aina saaneet lyhyellä toimitusajalla myös joskus tarvitsemamme ylimääräiset tuotteet.”

Länsikallio kehuu myös Lapp Automaation poikkeuksellisen selkeitä käyttöohjeita ja esitteitä.

”Nämä asiat eivät aina ole isoilla kansainvälisillä yrityksillä läheskään yhtä hyvässä kunnossa.”

Laatuun ja palveluun panostetaan

Myös Lapp Automaation avainasiakaspäällikkö Antti Ahonen kiittelee erinomaista yhteistyötä Metsä Fibren Kemin tehtaan projektissa.

”Kaikkien kanssa on ollut erittäin mukavaa työskennellä. Asiakas ymmärtää tuotteet ja yhteistyö on rentoa ja henki hyvä.”

Ahonen kertoo, että Lapp Automaatio on jatkuvasti panostanut laatuun ja palveluun.

”Valmistamme lähes kaikki tuotteet, kuten EPIC® SENSORS -lämpötila-anturit ja suojataskut kokonaan Suomessa. PR electronics -tuotteiden valmistaja on tanskalainen, mutta me olemme edustaneet heitä Suomessa jo vuosikymmeniä. Tuotteidemme laadusta kertoo viiden vuoden takuu.”

Kemin biotuotetehdas valmistaa täysin ilman fossiilisia polttoaineita sellun lisäksi myös paljon muita erilaisia biotuotteita ja tuottaa biopohjaista sähköenergiaa selkeästi enemmän verrattuna perinteiseen sellutehtaaseen.

Biotuotetehdas on energia-, materiaali- ja ympäristötehokkuudeltaan maailman huippua. Selvästi kasvavasta tuotannosta huolimatta uusi biotuotetehdas tulee alittamaan Kemin nykyisen sellutehtaan ympäristöluvan päästörajat. Tehtaan ja tehdasalueen aiheuttama melu ei ylitä ohjearvoja.

Lue lisää Metsä Fibren biotuotetehtaasta Kemissä.