Lapp Automaatiolle uusi toimitusjohtaja - Jyri Kontio

jyri-kontio-web

Krister Karlsson jättää Lapp Automaation toimitusjohtajan tehtävät 10 vuoden jälkeen LAPP:lla. Jyri Kontio, nykyinen Lapp Connecton toimitusjohtaja, on Karlssonin seuraaja Vice Presidentin positioon Nordic Clusterissa, LAPP Miltronicin Ruotsin ja Tanskan toimitusjohtajuuteen sekä Lapp Automaation toimitusjohtajuuteen Suomessa.

Krister Karlsson aloitti LAPP:n palveluksessa vuonna 2013. Aiemmin hän toimi erilaisissa johtotehtävissä teollisuusyrityksissä, kuten ABB:llä ja Lenzellä. Vuonna 2016 hänet ylennettiin LAPP Miltronicin Ruotsin ja Tanskan toimitusjohtajaksi, ja vuonna 2021 hän otti vastuun Lapp Automaation Suomen toimitusjohtajuudesta.

"Kymmenen loistavan LAPP:n palveluksessa vietetyn vuoden jälkeen olen tullut sellaiseen elämän vaiheeseen, että haluan muuttaa elämäntapaani; kehittää itseäni muilla kuin nykyisessä työssäni kohtaamillani alueilla ja saada paremman tasapainon työn ja yksityiselämän välille. Olen todella kiitollinen ajastani LAPP:lla. Kaikista upeista ihmisistä, joiden kanssa olen saanut tehdä töitä, ja kaikista haasteista, jotka ovat antaneet minulle mahdollisuuden oppia uusia asioita ja kehittää itseäni", Krister kertoo.

Jyri on opiskellut tuotantotaloutta ja johtamista Oulun yliopistossa, josta hänellä on diplomi-insinöörin ja tekniikan lisensiaatin tutkinnot. Vuonna 2021 hän tuli toimitusjohtajaksi Lapp Connectolle Suomeen ja Lapp Connecto Polskalle Puolaan. Jyrillä on yli 20 vuoden kokemus kansainvälisestä liiketoiminnasta ja johtamisesta.

"Pitkän alan kokemuksensa perusteella, Jyri on osoittanut kaikki sitoutuneen ja menestyvän johtajan taidot Lapp Connectolla ja sopeutunut hyvin LA EMEA:n myyntijohtoryhmään sekä ammatillisesti, että henkilökohtaisesti. Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme valita sisäisen ehdokkaan Kristerin seuraajaksi", sanoo Karl Heckl, CSO LA EMEA.

Jyri Kontio seuraa Krister Karlssonia 1.6.2023.