EPIC® SENSORS lämpötila-anturit sertifioituja räjähdysvaarallisiin tiloihin

exi-certificate

Lapp Automaation EPIC® SENSORS lämpötila-antureille on syyskuussa 2022 myönnetty Ex i -sertifikaatti. Ex i -sertifioituja lämpötila-antureita voidaan käyttää räjähdysvaarallisissa tiloissa. Myös sertifioimattomia antureita voidaan käyttää Ex i -piireissä, mutta sertifioitujen antureiden käyttö on selkeämpää ja turvallisempaa. 

”Ex i -sertifikaatin myötä asiakkaidemme on helpompi suunnitella ja laskea Ex i -piirinsä. Tällä tavalla palvelemme asiakkaitamme entistäkin paremmin, ja olemme varmasti myös houkuttelevampi vaihtoehto uusille asiakkaille”, kertoo tuoteryhmäpäällikkö Markus Saarela.

EPIC® SENSORS antureille myönnetty Ex i -sertifikaatti on virallinen dokumentti. Saarelan mukaan sertifikaatti on tärkeä etenkin Suomen ulkopuolella, jossa toimijat saattavat edellyttää käyttämiltään tuotteilta virallista sertifikaattia.

”Noin 98 prosenttia EPIC® SENSORS antureistamme voidaan valmistaa Ex i -sertifioituna. Tämä helpottaa suomalaisten laitevalmistajien myyntityötä, sillä antureitamme käytetään laitteissa, joita myydään pääosin ulkomaille. Lisäksi noin 20–30 prosenttia toimittamistamme antureista päätyy tehtaaltamme suoraan Suomen ulkopuolelle”, Saarela sanoo.

Suomalaista osaamista

Lapp Automaation ensiluokkaiset EPIC® SENSORS lämpötila-anturit ovat tuotantoa omasta takaa – tuotteet valmistetaan Suomessa Hyvinkäällä. Globaalisti tunnettu lämpötila-anturi-tuotevalikoima koostuu ensiluokkaisista vakiotuotteista, ja lisäksi yritys valmistaa asiakkaan kulloisenkin tarpeen mukaan räätälöityjä tuotteita. Kun Lapp Automaation asiantuntijat varmistavat, että tuote on mitoiltaan ja liitoksiltaan juuri asiakkaan tarpeisiin sopiva, saa asiakas varmasti haluamaansa tarkoitukseen soveltuvan tuotteen. 

Lapp Automaatio toimittaa asiakkailleen vuosittain noin 50 000 lämpötila-anturia. Laite- ja koneenvalmistajat hyödyntävät niitä laajasti esimerkiksi sellu- ja paperitehtaissa, sähkömoottoreissa, autoklaaveissa sekä voimalaitoksissa ympäri maailman.

Pääosin käsityönä valmistetut anturit testataan tuotantovaiheessa, minkä ansiosta tuotteille pystytään takaamaan ensiluokkainen käyttövarmuus. Kaikille EPIC® SENSORS-tuotteille myönnetään viiden vuoden takuu. 

Lisätietoja: Markus Saarela, Tuoteryhmäpäällikkö, 020 764 6736, markus.saarela(at)lapp.com