Metsä Group biotuotetehdas - kun laatu on avaintekijä

MetsaGroup refesivu

Maailman ensimmäinen uuden sukupolven biotuotetehdas.

Lapp Automaatio Oy toimitti Metsä Groupin Äänekoskelle rakennettavaan biotuotetehtaaseen EPIC® SENSORS lämpötila-anturit, -suojataskut sekä PR electronicsin lämpötilalähettimet. Valmiiksi konfiguroidut lähettimet, EPIC® SENSORS lämpötila-anturit ja -suojataskut toimitettiin Hyvinkään
tuotantotiloista. Biotuotetehtaan laitteet edustavat parasta teknologiaa ja työmaalla toimivat ammattilaiset alansa parasta osaamista.

- Lapp Automaation toimitukset kattoivat soodakattilan, kuivauslinjan, meesauunin, kuitulinjan, puunkäsittelyn, haihduttamon sekä kaustisoinnin lämpötilamittaukset. Valintaan vaikuttivat Lapp Automaation aikaisemmat toimitukset vastaaviin laitoksiin sekä joustavat toimitusajat. Lapp Automaation lämpötila-anturivalmistuksella on myös ISO 9001:2015, ATEX- ja IECEX - tuotannon laatusertifikaatit, avainasiakaspäällikkö Seppo Ojanen Lapp Automaatiosta kertoo.

Äänekosken biotuotetehdas on metsäteollisuuden historian suurin investointi Suomessa, 1,2 miljardia euroa. Biotuotetehtaan rakentaminen alkoi toukokuussa 2015 ja suunnitelmien mukaan se käynnistettiin elokuussa 2017. Biotuotetehtaan selluntuotannon kapasiteetti on 1,3 miljoonaa tonnia vuodessa. Tehtaan työllistävä vaikutus on yli 2 500 työpaikkaa koko arvoketjussa Suomessa, uusia työpaikkoja syntyi 1 500.

Kyseessä on maailman ensimmäinen uuden sukupolven biotuotetehdas. Se tuottaa korkealaatuisen sellun ohella monipuolisesti erilaisia biotuotteita, kuten mäntyöljyä, tärpättiä, ligniinijalosteita, biosähköä ja puupolttoainetta. Mahdollisia uusia, tuotannon sivuvirroista saatavia jalosteita ovat tuotekaasu, rikkihappo, tekstiilikuidut, biokomposiitit, lannoitteet ja biokaasu. Tehdas on suunniteltu
alusta lähtien niin, että se mahdollistaa laajan ja monipuolisen tuotevalikoiman, jota valmistamaan syntyy ainutlaatuinen yritysten muodostama biotalouden ekosysteemi.

Lue lisää Metsä Fibren Äänekosken biotuotetehtaasta.