Mikä määrittää teollisen IoT:n laadun?

Prosesseista ja koneista saatu tieto on korkeintaan yhtä hyvää kuin mittaukset ja anturit, joilla data tuotetaan

Prosesseista ja koneista saatu tieto on korkeintaan yhtä hyvää kuin mittaukset ja anturit, joilla data tuotetaan

Asiantuntijoiden puheista on ymmärretty, että kaikki tarvittava teknologia Internet of Thingsin, IoT:n toteuttamiseen on jo olemassa. Valitettavasti asia ei ole aivan niin. Esimerkiksi halvat ja luotettavat langattomat anturit, jotka analysoivat laitteiden ja prosessien tilaa, ovat fiktiota. Kriittisiä prosesseja voi hallita vain oikean mittaustiedon varassa. Korkealaatuista dataa ei voi täysin korvata suurellakaan määrällä huonolaatuista dataa.

Lapp Automaatio lähestyy teollista IoT:iä mittaustekniikan lähtökohdista 

Yhtiön IoTKey-ratkaisuilla jo luotettavuutensa todistanutta anturitekniikkaa liitetään langattomasti tietojärjestelmiin. Järjestelmä käsittää erilaisiin antureihin kytkettävän lähettimen, jolla mittaustietoa siirretään, ja portaalin tiedon esittämiseen. IoTKey voidaan liittää myös suoraan käyttäjän omaan järjestelmään.

Ensimmäisiä langattoman anturoinnin sovelluksia ovat koneiden ja prosessien valvonta sekä ennakoiva kunnossapito. Teollisuuden tarve saada enemmän tietoa koneiden kunnosta on suuri. Lisäantureiden sijoittaminen koneisiin on monesti vaikeaa ja kallista juuri antureiden tarvitseman johdotuksen vuoksi. IoTKey-lähetin ja paristo voidaan sijoittaa joko anturin kotelointiin tai lyhyellä johdolla aivan lähelle anturia. Toinen kustannuksiin vaikuttava tekijä on prosessidataa varten kehitetty LoRa-tekniikka, joka pienentää tiedonsiirron kustannukset murto-osiin.

Lapp Automaatio on IoTKey-järjestelmällä tuottanut ratkaisuja monien suureiden kuten lämpötilan, paineen, tärinän, kosteuden ja virtauksen langattomaan mittaukseen. Tekniikkaa sovelletaan tuotantokoneissa, energia-alalla, logistiikassa sekä kiinteistö- ja yhdyskuntatekniikassa. Mielenkiintoinen mahdollisuus on öljyn laadun online-mittaus tuotantokoneissa. Yhtiöllä on tähän valmis anturiratkaisu, jolla jatkuva seuranta voidaan automatisoida ja saavuttaa merkittäviä säästöjä.

IoTKeyn langattomuus perustuu LoRa-teknologiaan, jonka kehitystä ja hyödyntämistä edistää maailmanlaajuinen LoRa Alliance. Nopeasti kasvavan LoRa Alliancen jäsenenä Lapp Automaatio voi valmistaa ja sertifioida LoRa-verkossa toimivia tuotteita.

LoRa on suunniteltu erityisesti teollisen internetin tarpeisiin. Tiedonsiirtonopeus on matala, mutta lähetysten tehontarve on pieni ja kantama suuri. Lähettimet toimivat akuilla tai paristoilla jopa toistakymmentä vuotta. Signaali sietää hyvin häiriöitä ja kantaa hyvin rakennuksissakin. Ulkoilmassa kantama voi olla yli kymmenen kilometriä. Suomessa Digita Oy rakentaa julkista LoRa-verkkoa.

Lisätietoja:
Business Development Manager
Janne Talvitie
janne.talvitie@lappgroup.com
Tel: +358 20 764 64

Uutiset

Uusi nimi lämpötila-antureille

Lue lisää

SKS-konserni on allekirjoittanut sopimuksen yrityskaupasta saksalaisen LAPP-konsernin ja ruotsalaisen Axel Johnson International -konsernin kanssa SKS-konserniyhtiöitä koskevasta yrityskaupasta.

SKS-ko...

Lue lisää

Tuotevalikoima laajenee infrapunamittaukseen.

Lue lisää
Uutisarkisto

Yhteydenotto