Mikä määrittää teollisen IoT:n laadun?

Prosesseista ja koneista saatu tieto on korkeintaan yhtä hyvää kuin mittaukset ja anturit, joilla data tuotetaan

Prosesseista ja koneista saatu tieto on korkeintaan yhtä hyvää kuin mittaukset ja anturit, joilla data tuotetaan

Asiantuntijoiden puheista on ymmärretty, että kaikki tarvittava teknologia Internet of Thingsin, IoT:n toteuttamiseen on jo olemassa. Valitettavasti asia ei ole aivan niin. Esimerkiksi halvat ja luotettavat langattomat anturit, jotka analysoivat laitteiden ja prosessien tilaa, ovat fiktiota. Kriittisiä prosesseja voi hallita vain oikean mittaustiedon varassa. Korkealaatuista dataa ei voi täysin korvata suurellakaan määrällä huonolaatuista dataa.

Lapp Automaatio lähestyy teollista IoT:iä mittaustekniikan lähtökohdista 

Yhtiön IoTKey®-ratkaisuilla jo luotettavuutensa todistanutta anturitekniikkaa liitetään langattomasti tietojärjestelmiin. Järjestelmä käsittää erilaisiin antureihin kytkettävän lähettimen, jolla mittaustietoa siirretään, ja portaalin tiedon esittämiseen. IoTKey® voidaan liittää myös suoraan käyttäjän omaan järjestelmään.

Ensimmäisiä langattoman anturoinnin sovelluksia ovat koneiden ja prosessien valvonta sekä ennakoiva kunnossapito. Teollisuuden tarve saada enemmän tietoa koneiden kunnosta on suuri. Lisäantureiden sijoittaminen koneisiin on monesti vaikeaa ja kallista juuri antureiden tarvitseman johdotuksen vuoksi. IoTKey®-lähetin ja paristo voidaan sijoittaa joko anturin kotelointiin tai lyhyellä johdolla aivan lähelle anturia. Toinen kustannuksiin vaikuttava tekijä on prosessidataa varten kehitetty LoRaWAN®-tekniikka, joka pienentää tiedonsiirron kustannukset murto-osiin.

Lapp Automaatio on IoTKey®-järjestelmällä tuottanut ratkaisuja monien suureiden kuten lämpötilan, paineen, tärinän, kosteuden ja virtauksen langattomaan mittaukseen. Tekniikkaa sovelletaan tuotantokoneissa, energia-alalla, logistiikassa sekä kiinteistö- ja yhdyskuntatekniikassa. Mielenkiintoinen mahdollisuus on öljyn laadun online-mittaus tuotantokoneissa. Yhtiöllä on tähän valmis anturiratkaisu, jolla jatkuva seuranta voidaan automatisoida ja saavuttaa merkittäviä säästöjä.

IoTKey®:n langattomuus perustuu LoRaWAN-teknologiaan (Wide Area Networks), jonka kehitystä ja hyödyntämistä edistää maailmanlaajuinen LoRa Alliance®. Nopeasti kasvavan LoRa Alliancen jäsenenä Lapp Automaatio voi valmistaa ja sertifioida LoRaWAN-verkossa toimivia tuotteita.

LoRaWAN on suunniteltu erityisesti teollisen internetin tarpeisiin. Tiedonsiirtonopeus on matala, mutta lähetysten tehontarve on pieni ja kantama suuri. Lähettimet toimivat akuilla tai paristoilla jopa toistakymmentä vuotta. Signaali sietää hyvin häiriöitä ja kantaa hyvin rakennuksissakin. Ulkoilmassa kantama voi olla yli kymmenen kilometriä. Suomessa Digita Oy rakentaa julkista LoRaWAN-verkkoa.

Uutiset

Lapp Automaatio Oy on tuonut langattomaan IoTKey® -mittaus- ja -etävalvontaratkaisuun nyt myös mahdollisuuden asennuksiin vaativissa teollisuusympäristöissä

Lue lisää

Perinteisten joululahjojen sijaan tuemme tänä vuonna suomalaista nuorisotyötä lahjoituksella Punaisen Ristin Nuorten Turvatalolle.

Tänä vuonna asiakaspalvelu ja myynti ovat suljettuina koko...

Lue lisää
Uutisarkisto

Yhteydenotto

Yhteydenottolomake

Yhteydenotto