Laajalla kaivosalueella langattomalta verkolta vaaditaan pitkää kantamaa

Kaivoksissa ja maastossa tietoja on perinteisesti tallennettu paikallisesti. Tällöin kerätty data ympäristöstä ja olosuhteista on käyty hakemassa tallennuslaitteesta esimerkiksi USB-muistin avulla.

Jos tiedonsiirto on haluttu automatisoida ja muuttaa reaaliaikaiseksi, se on usein vaatinut kaapelointia, mikä on tullut kalliiksi pitkien välimatkojen vuoksi.

Ympäristöolosuhteet voivat asettaa haasteita myös langattomille mittauslaitteille ja tiedonsiirrolle.

IoTKey® ratkaisi kaivosalalla toimivan asiakkaamme haasteet. Sen kantama on tarpeeksi pitkä kattamaan noin 5 kilometrin laajuisen alueen avolouhoksen ympäristössä. Nyt ympäristön valvonta ja tarvittavien mittaustietojen kerääminen on voitu automatisoida varsin pienillä kustannuksilla.

IoTKeyn pitkä kantama perustuu matalataajuiseen LoRa-tiedonsiirtoon. Haluttu alue voidaan kattaa paikallisella LoRa-verkolla, jossa IoTKey®-gateway toimii yleensä tukiasemana ja reitittimenä. Tiedonsiirto LoRa-verkossa on myös salattua samaan tapaan kuin matkapuhelinverkoissa.

IoTKey®-gatewayltä mittaustiedot välitetään usein suoraan yrityksen automaatiojärjestelmään, kuten on tehty myös kaivosalueen valvonnassa. Data ja koko ratkaisu on tällöin aina yrityksen omissa käsissä – ilman ylimääräisiä osapuolia ja kustannuksia.

Uutiset

Lapp Automaatio Oy on tuonut langattomaan IoTKey® -mittaus- ja -etävalvontaratkaisuun nyt myös mahdollisuuden asennuksiin vaativissa teollisuusympäristöissä

Lue lisää

Perinteisten joululahjojen sijaan tuemme tänä vuonna suomalaista nuorisotyötä lahjoituksella Punaisen Ristin Nuorten Turvatalolle.

Tänä vuonna asiakaspalvelu ja myynti ovat suljettuina koko...

Lue lisää
Uutisarkisto

Yhteydenotto

Yhteydenottolomake

Yhteydenotto